marți, 24 februarie 2015
Dovlecei în floare
Ingrediente:
- 1,5 kg dovlecei în floare;
- 3 linguri ulei;
- 3-4 roșii;
- 1 lingură rasă făină;
- 2 căni lapte;
- frunze de mărar și pătrunjel verde;
- sare;
- smântână sau iaurt.
Mod de preparare:
Se rumenesc în ulei sau grăsime fierbinte dovleceii răzuiți de coajă, se sărează în timpul prăjitului. Nu se pune sare mai înainte pentru că se înmoaie. După ce s-au rumenit, se scurg de ulei sau grăsime și se așează într-o cratiță. Se pun deasupra câteva felii de roșii, se toarnă un sos din făină și lapte (Sos alb) și se lasă să se dea câteva clocote. Se toarnă apă călduță ca să-i acopere și se lasă să mai fiarbă până când scade bine. În timpul fierberii se mișcă cratița din când în când. Se potrivește de sare, se presară frunze de verdeață tocată mărunt.
Dovleceii în floare conservați nu se mai prăjesc ei se pun direct în cratiță cu ulei sau grăsime și sos alb.
Se servesc cu smântână sau cu iaurt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu