marți, 24 februarie 2015
Sufleu de țelină
Ingrediente:
- 3 țeline;
- 50 g unt;
- 1 lingură făină;
- 1 cană lapte;
- 100 g smântână;
- 4 ouă;
- 2 linguri suc de roșii;
- 1 bucată zahăr;
- sare.
Mod de preparare:
Se fierb țelinele, se trec prin sită și se lasă să se zvânte pe marginea aragazului cu 25 g unt, ca să se facă ca un pireu. Se amestecă cu sos alb (Sos alb) făcut din unt, făină, lapte și smântână. Se adaugă suc de roșii, sare și zahăr. Se amestecă bine cu țelina, se răcorește puțin și se adaugă gălbenușurile și albușurile bătute spumă. Se dă la cuptor ca să se coacă.
Se servește imediat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu