marți, 24 februarie 2015
Tocană de vinete
Ingrediente:
- 4 vinete;
- 3 cepe;
- 4-5 roșii;
- 3 linguri ulei sau grăsime;
- smântână;
- frunze de pătrunjel verde;
- sare.
Mod de preparare:
Se opăresc vinetele în apă clocotită cu sare. Se scurg de apă. Se taie în bucățele. Se călesc în călesc în ulei sau grăsime fierbinte împreună cu ceapa tăiată felii subțiri și felii de roșii. Se umple cratița cu apă călduță și se lasă să fiarbă până când scade cât trebuie. Se presară frunze de pătrunjel tocate mărunt.
Se servește cu smântână.
Dacă se folosește tocană de vinete conservă se mai adaugă roșii sau bulion de roșii, puțin ulei sau grăsime și se lasă să se dea câteva clocote. Se presară verdeață și se servește cu smântână.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu