joi, 5 februarie 2015

Salată de măsline

  Ingrediente:
  - 125 g măsline;
  - 1 felie pâine albă uscată;
  - 200 g ulei;
  - zeamă de lămâie sau sare de lămâie;
  - 1 ceapă mică;
  - 2 roșii;
  - frunze de patrunjel verde.
 
  Mod de preparare:
  Se trec prin mașina de tocat măsline spălate din care s-au scos sâmburii. Se amestecă cu pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine și se freacă cu lingura într-un singur sens, picurând câte puțin ulei până se face ca o cremă. Se stoarce puțină zeamă de lămâie sau, în lipsă sare de lămâie dizolvată în apă, frecând în continuare cu lingura.
  Când măslinele s-au făcut ca o pastă, se adaugă puțină ceapă tocată mărunt. Se așează pe farfurie și se înconjoară cu felii de roșii, măsline și frunze de pătrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu