Ingrediente:
- 125 g măsline;
- 1 felie pâine albă uscată;
- 200 g ulei;
- zeamă de lămâie sau sare de lămâie;
- 1 ceapă mică;
- 2 roșii;
- frunze de patrunjel verde.
Mod de preparare:
Se trec prin mașina de tocat măsline spălate din care s-au scos sâmburii. Se amestecă cu pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine și se freacă cu lingura într-un singur sens, picurând câte puțin ulei până se face ca o cremă. Se stoarce puțină zeamă de lămâie sau, în lipsă sare de lămâie dizolvată în apă, frecând în continuare cu lingura.
Când măslinele s-au făcut ca o pastă, se adaugă puțină ceapă tocată mărunt. Se așează pe farfurie și se înconjoară cu felii de roșii, măsline și frunze de pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu