luni, 23 februarie 2015

Chifteluțe de praz în sos de roșii



  Ingrediente:
  - 4-5 fire de praz;
  - 2 ouă;
  - 2 linguri făină;
  - 2 linguri ulei sau grăsime;
  - 1 pahar sos de roșii;
  - sare;
  - piper.

  Mod de preparare:
  Se taie prazul în bucăți mici și se fierbe în apă clocotită cu sare. Se scurge bine de apă și se dă prin mașina de tocat. Se amestecă tocătura cu ouăle bătute, cu sare și piper, se adaugă puțină făină și se amestecă bine. Se formează chifteluțe cu mâna, se dau prin făină și se prăjesc în ulei sau grăsime. Se scot, se pun într-o cratiță și se toarnă peste ele sosul de roșii preparat dinainte, amestecat cu 3-4 linguri de apă și se lasă să fiarbă cât trebuie.
  Se servesc fierbinți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu