luni, 23 februarie 2015

Chifteluțe de zarzavat în sos de roșii

  



  Ingrediente:
  - 2 fire de praz;
  - 2 morcovi;
  - 2 rădăcini de pătrunjel;
  - 1 țelină;
  - un sfert varză;
  - 1 ceapă;
  - 4-5 cartofi fierți;
  - 1 felie pâine albă uscată;
  - 2 ouă;
  - 2 linguri pesmet;
  - 1 lingură făină;
  - 2 linguri ulei sau grăsime;
  - sare;
  - piper;
  - frunze de pătrunjel verde;
  - 1 cană sos roșii.

  Mod de preparare:
  Se trec prin mașina de tocat zarzavatul fiert în apă clocotită cu sare, împreună cu prazul, varza, cartofii fierți și pâinea înmuiată  în apă și stoarsă bine. Se adaugă în tocătură piper și ou bătut cu puțină sare. Se presară pesmet  cât să se facă un amestec suficient de consistent și frunze de pătrunjel tocate mărunt. Se ia cu lingura din tocătură și se fac chiftele. Se dau prin făină. Se prăjesc în ulei sau grăsime. Se așează într-un sos de roșii în care fierb câteva clocote. Se presară frunze de pătrunjel tocate mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu