vineri, 6 februarie 2015
Sos de usturoi
Ingrediente:
- 1 lingură făină;
- 1 lingură untură sau ulei;
- 5-6 căței de usturoi;
- 1 pahar suc de roșii;
- 1 bucată cub de zahăr;
- sare;
- 1 cană zeamă de carne sau de zarzavat.
Mod de preparare:
Se rumenește făina fără ulei sau grăsime și se stinge cu zeamă de carne sau de zarzavat. Se adaugă untura sau uleiul și se lasă să dea în câteva clocote. Se adaugă sucul de roșii în care s-a pus cubul de zahăr și usturoiul pisat mărunt cu sare. Se mai lasă să dea 2-3 clocote. Se strecoară și se folosește la prepararea ostropelului de pui, la diferite fripturi, la rasol de carne etc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu