miercuri, 25 februarie 2015
Borș de crap
Ingrediente:
- 1,5 kg crap;
- 1 pahar borș;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- 1 ceapă mare;
- 2-3 roșii;
- 1 ardei gras;
- frunze de leuștean și de pătrunjel verde;
- sare.
Mod de preparare:
Se pun la fiert într-un litru și jumătate de apă cu sare rădăcina de pătrunjel, ceapa, roșiile și ardeiul gras, tăiate foarte fin. Se înlătură pătrunjelul fiert. Între timp se curăță peștele, se spală, se pune sare și se lasă câteva minute cu sarea pe el. Apoi se pune în zeama clocotită și se lasă să fiarbă bine. Se adaugă borșul fierbinte, se presară frunze de leuștean tocate mărunt și se lasă să mai dea în câteva clocote. Se trage deoparte și se presară frunze de leuștean și de pătrunjel verde tocate mărunt.
Se servește cu mămăligă caldă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu