miercuri, 25 februarie 2015

Borș de știucă



  Ingrediente:
  - 1 kg știucă;
  - jumătate litru borș;
  - 1 rădăcină de pătrunjel;
  - 1 păstârnac;
  - un sfert țelină;
  - 2-3 roșii;
  - 1 ardei gras;
  - 1 ceapă;
  - frunze de leuștean și de pătrunjel verde;
  - sare.

  Mod de preparare:
  Se pun la fiert într-un litru de apă cu sare rădăcină de pătrunjel, țelina și păstârnacul. Se adaugă ceapa, roșiile și ardeiul gras tăiate foarte fin. Se înlătură zarzavatul fiert. Între timp se curăță peștele, se spală, se pune sare și se lasă câteva minute cu sarea pe el. Apoi se pune în zeama clocotită și se lasă să fiarbă bine. Se adaugă borșul fierbinte, se presară frunze de leuștean verde tocate mărunt și se lasă să mai dea câteva clocote. Se trage deoparte. Se presară frunze de pătrunjel verde tocate mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu