miercuri, 25 februarie 2015
Borș de lobodă
Ingrediente:
- 5- 6 legături de lobodă;
- 2 căni borș;
- 1 morcov;
- 1 pătrunjel;
- 2 cepe;
- 1 linguriță orez;
- 1 lingură ulei sau grăsime;
- frunze de mărar, de pătrunjel și de leuștean;
- 1 ou;
- 1 pahar smântână;
- sare.
Mod de preparare:
Se fierbe zarzavatul ras pe răzătoare, împreună cu orezul într-un litru de apă clocotită cu sare. Se curăță și se spală loboda, se înăbușă puțin în ulei sau grăsime fierbinte și se pune peste zarzavatul fiert.
Separat se fierbe borșul împreună cu ceapa. Se înlătură ceapa fiartă, iar borșul se strecoară și se toarnă peste zarzavatul fiert. Se lasă să mai dea în câteva clocote, se potrivește de sare, se presară frunze de leuștean și verdeață tocate mărunt. Se trage deoparte să se răcească, apoi se drege cu ou și smântână.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu