vineri, 20 februarie 2015

Budincă cu brânză de vaci



  Ingrediente:
  - 300 g brânză de vaci;
  - 4 ouă;
  - 1 cană de smântână;
  - jumătate lingură de făină;
  - 100 g unt;
  - sare;
  - coajă de lămâie;
  - 3 lingurițe zahăr;
  - pesmet.

  Mod de preparare:
  Se amestecă bine gălbenușurile bătute, cu brânza de vaci, smântâna amestecată cu făină, un vârf de cuțit de sare și puțină coajă de lămâie rasă.
   Separat se bat albușuri spumă cu zahăr. Se toarnă peste brânza de vaci și se amestecă bine compoziția. Se așează într-o formă unsă cu unt și presărată cu pesmet sau într-o cratiță cu pereți înalți. Se toarnă deasupra restul de unt topit și se dă la cuptor la foc potrivit până când se rumenește ușor.
  Se servește caldă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu