luni, 23 februarie 2015

Budincă de cartofi cu cașcaval



  Ingrediente:
  - 6 cartofi fierți;
  - 2 linguri smântână;
  - 1 ou;
  - 100 g cașcaval;
  - 75 g unt;
  - sare;
  - 1 lingură pesmet;
  - zeamă de la lămâie sau zeamă de legume.

  Mod de preparare:
  Se trec pe răzătoare cartofii fierți se sărează și se amestecă cu gălbenuș, smântână și albuș bătut spumă. Se pune compoziția într-o cratiță unsă cu 25 g unt și presărată cu pesmet și se dă la cuptor să se rumenească ușor. Se bate bine untul cu telul, se subțiază cu puțină zeamă de lămâie sau zeamă de legume și se amestecă cu cașcavalul ras. Acest sos se toarnă peste budincă când se servește la masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu