miercuri, 25 februarie 2015

Chiftele marinate



  Ingrediente:
  - 750 g carne tocată;
  - 1 felie pâine albă rece;
  - 1 ou;
  - 1 ceapă;
  - 3 linguri ulei sau grăsime;
  - sare;
  - piper;
  - 1 foaie dafin;
  - 2 linguri făină;
  - 1 cană sos brun;
  - 2 linguri sas de roșii;
  - 1 linguriță oțet.

  Mod de preparare:
  Se prepară tocătura. Se amestecă carnea tocată cu ceapa rasă și pâinea înmuiată, oul, sarea și piperul. Se pune puțină apă ca tocătura să fie cât mai pufoasă. Se formează chiftelele, se dau prin făină și se prăjesc repede în ulei sau grăsime încinsă. Se așează într-o cratiță cu sos brun (Sos brun) și sos de roșii (Sos de roșii). Se lasă să se dea în câteva clocote. Se adaugă foaia de dafin și oțetul, se potrivește de sare. Se mai adaugă apă călduță cât să le acopere și se lasă să fiarbă în clocot, descoperit. Se mișcă din când în când cratița, pentru ca să nu se lipească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu