luni, 23 februarie 2015

Chifteluțe de legume



  Ingrediente:
  - 4-5 cartofi fierți;
  - 1 mână mazăre mazăre verde;
  - 1 mână fasole verde;
  - 1 morcov;
  - 1 rădăcină pătrunjel;
  - jumătate țelină;
  - 1 felie pâine albă uscată;
  - 2 ouă;
  - 3 linguri făină;
  - 2 linguri ulei sau grăsime;
  - 1 pahar smântână;
  - sare;
  - piper;
  - frunze de pătrunjel verde.

  Mod de preparare:
  Se fierb în apă clocotită cu sare mazărea, fasolea, morcovul, pătrunjelul și țelina. Se scurg de apă. Se trec prin mașina de tocat, cu pâinea înmuiată în apă și cu cartofii fierți. Se adaugă în tocătură ou bătut cu puțină sare, făină, piper și frunze de pătrunjel tocate mărunt. Se amestecă tocătura și dacă este prea moale, se mai adaugă puțină făină. Se ia cu lingura din tocătură cât o chiftea și se rumenește ușor în ulei sau grăsime. Se scot chiftelele pe o farfurie întinsă ca să se scurgă de ulei sau grăsime.
  Se servesc calde cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu