joi, 5 februarie 2015

Chifteluțe de șuncă

  Ingrediente:
  - 200 g șuncă;
  - jumătate kg cartofi;
  - 2 ouă;
  - 3 linguri ulei sau grăsime;
  - 1 cană lapte dulce;
  - 1 lingură smântână;
  - 1 linguriță făină;
  - sare;
  - piper;
  - pesmet.

  Mod de preparare:
  Se fierb cartofii curățați de coajă în apă cu sare. Se scurg de apă, se strivesc și se amestecă cu puțin ulei sau grăsime și lapte, pentru ca să se obțină un pireu. Se lasă pireul să se răcească, apoi se adaugă un ou bătut cu sare și piper, șunca tocată mărunt, smântâna și făina. Se amestecă bine compoziția. Se formează chifteluțe care se dau prin ou subțiat apă și pesmet și se prăjesc în ulei sau grăsime încinsă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu