marți, 24 februarie 2015

Ciorbă de dovlecei umpluți



  Ingrediente:
  - 4 dovlecei;
  - un sfert kg carne tocată;
  - 1 legătură zarzavat de supă;
  - 1 ceapă;
  - 1 linguriță de orez;
  - 1 legătură verdeață;
  - sare;
  - piper;
  - 2 ouă;
  - zeamă de lămâie;
  - smântână.

  Mod de preparare:
  Se pune zarzavatul de supă la fiert cu ceapa întreagă în 2 litri apă clocotită cu sare. Când zarzavatul este fiert, se strecoară păstrându-se numai zeama.
  Între timp se răzuie dovleceii de coajă, se scoate ușor miezul cu lingurița și se umplu dovleceii cu tocătură de carne amestecată cu un ou, orez, piper, sare și verdeață. Se pun dovleceii în zeamă fierbinte de zarzavat și se lasă să fiarbă până când orezul din tocătură înflorește bine. Se trage deoparte pe colțul aragazului să se răcească și se drege cu ou bătut și zeamă de lămâie.
  Se servește cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu