marți, 24 februarie 2015
Ciorbă de dovlecei
Ingrediente:
- 4 dovlecei;
- 1 legătură zarzavat de supă;
- 1 ceapă;
- 1 linguriță de orez;
- 1 legătură verdeață;
- sare;
- 1 ou;
- zeamă de lămâie;
- jumătate pahar smântână.
Mod de preparare:
Se lasă să fiarbă zarzavatul cu ceapa întreagă în 2 litri apă clocotită cu sare. Se înlătură zarzavatul fiert și ceapa fiartă. Se pun în zeama fierbinte dovleceii, tăiați în cuburi mici, și orezul. Se lasă să fiarbă până când orezul înflorește bine. Se presară verdeață tocată mărunt, se trage deoparte să se răcorească, apoi se drege cu ou bătut și zeamă de lămâie.
Când se servește, se adaugă smântână.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu