marți, 24 februarie 2015
Ciorbă de perişoare
Ingrediente:
- 500 g carne tocată;
- 1 rădăcină de pătrunjel ;
- 2 cepe;
- 2 roşii;
- jumătate de litru zeamă de varză sau de castraveţi acri;
- 1 linguriţă orez;
- 1 felie pâine;
- 1 ou;
- sare;
- piper;
- frunze de pătrunjel verde;
- frunze de leuştean.
Mod de preparare:
Se pregătesc perişoare din carne tocată, amestecată cu o ceapă tocată, pâine înmuiată şi stoarsă bine, orez, ou, sare şi piper, sau se procură gata semi-preparat. În ziua respectivă se fierbe rădăcina de pătrunjel şi ceapa într-un litru jumătate de apă clocotită cu sare. Se pun perişoarele în zeama de zarzavat fierbinte şi se lasă să se dea în câteva clocote. Se adaugă roşiile tăiate felii cu zeama de varză sau de castraveţi şi se lasă să se să mai fiarbă până când înfloreşte bine orezul din tocătură. Se presară frunze de leuştean şi verdeaţă tocate mărunt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu