miercuri, 25 februarie 2015

Ciorbă de pește cu zeamă de varză



  Ingrediente:
  - 1 kg pește;
  - 1 legătură zarzavat de supă;
  - 1 ceapă;
  - 2-3 roșii;
  - 1 linguriță orez;
  - jumătate litru de zeamă de varză;
  - frunze de pătrunjel și de leuștean verde;
  - sare.

  Mod de preparare:
  Se fierbe zarzavatul cu ceapa întreagă și orezul într-un litru și jumătate de apă clocotită cu sare. Ceapa fiartă se înlătură. Peștele gata curățat se taie în bucăți, se sărează și se lasă câteva minute cu sarea pe el. Apoi se pune peștele în zeama fierbinte de zarzavat și se mai lasă să dea în câteva clocote. Se adaugă zeamă de varză, se potrivește de sare și se lasă să mai fiarbă puțin. Se presară frunze de leuștean și de pătrunjel tocate mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu