joi, 19 februarie 2015
Ciulama de ouă
Ingrediente:
- 4-5 ouă fierte;
- 3 linguri făină albă;
- 1 lingură ulei sau grăsime;
- 1 kg lapte dulce;
- sare.
Mod de preparare:
Într-o cratiță la foc potrivit, se presară câte puțină făină peste uleiul sau grăsimea încinsă amestecând mereu cu lingura ca să nu se facă cocoloașe. Când sosul începe să se facă gălbui, se stinge cu laptele fiert și se lasă să fiarbă în continuare, mai întâi în clocot, descoperit, apoi la foc potrivit, până când se îngroașă destul și devine ciulama. Se sărează, se pune într-o farfurie întinsă și se așează ușor deasupra sferturi de ouă fierte.
Se servește fierbinte cu mămăliguță.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu