vineri, 20 februarie 2015
Clătite
Ingrediente:
- 2 ouă;
- 1 pahar făină;
- 2 pahare lapte;
- sare;
- ulei sau grăsime pentru prăjit;
- marmeladă (dulceață, brânză, carne sau pireu de spanac).
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu ouăle și sarea până când ouăle iau toată făina. Se toarnă laptele puțin câte puțin amestecând într-una până se pune întreaga cantitate de lapte.
Compoziția trebuie să aibă consistența unei smântâni subțiri, fără nici un cocoloș. Se prăjesc clătite într-o tigaie bine încinsă și unsă cu ulei sau grăsime turnând cu un polonic din compoziție o cantitate care să acopere fundul tigăii cu un strat subțire. Când se rumenește ușor pe o parte, se întoarce pe cealaltă. Fiecare clătită se umple cu marmeladă (dulceață, brânză, carne sau pireu de spanac).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu