vineri, 20 februarie 2015

Clătite



  Ingrediente:
  - 2 ouă;
  - 1 pahar făină;
  - 2 pahare lapte;
  - sare;
  - ulei sau grăsime pentru prăjit;
  - marmeladă (dulceață, brânză, carne sau pireu de spanac).

  Mod de preparare:
  Se amestecă făina cu ouăle și sarea până când ouăle iau toată făina. Se toarnă laptele puțin câte puțin amestecând într-una până se pune întreaga cantitate de lapte.
  Compoziția trebuie să aibă consistența unei smântâni subțiri, fără nici un cocoloș. Se prăjesc clătite într-o tigaie bine încinsă și unsă cu ulei sau grăsime turnând cu un polonic din compoziție o cantitate care să acopere fundul tigăii cu un strat subțire. Când se rumenește ușor pe o parte, se întoarce pe cealaltă. Fiecare clătită se umple cu marmeladă (dulceață, brânză, carne sau pireu de spanac). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu