vineri, 20 februarie 2015

Papanași prăjiți



  Ingrediente:
  - 250 g brânză de vaci;
  - 1 ou;
  - 1 felie pâine albă uscată;
  - 1 cană lapte dulce;
  - 2 linguri făină;
  - 100 g unt;
  - sare;
  - zahăr pudră.

  Mod de preparare:
  Se amestecă într-un castron brânza de vaci cu oul și cu puțină sare. Se adaugă pâinea uscată înmuiată în lapte, se pune făina puțin câte puțin și se amestecă continuu până când se obține o compoziție uniformă și consistentă ca un aluat.  Se formează cu mâna dată prin făină mici găluști din acest aluat, se rotunjesc și se turtesc ușor, apăsând cu degetul la mijloc și se pun la fiert la foc iute în apă clocotită cu sare. Când papanașii se ridică deasupra, se trage vasul deoparte, și se mai lasă câteva minute în apa fierbinte. Se opăresc cu unt fierbinte și se prăjesc până când se rumenesc frumos.
  Se servesc imediat și se presară deasupra zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu