joi, 26 februarie 2015
Crap marinat
Ingrediente:
- 1,5 kg crap;
- 100 g ulei;
- 1 ceapă;
- jumătate kg roșii sau bulion de roșii;
- făină;
- boia;
- 1 linguriță oțet;
- 1 foaie dafin;
- felii de lămâie;
- sare;
- piper boabe;
- 2 cuburi zahăr.
Mod de preparare:
Peștele curățat și spălat, se taie în bucăți potrivit de mari, se sărează și se lasă cu sarea pe el câteva minute. Se șterge cu un prosop curat fiecare bucată, se dă prin făină și boia, și se pune la prăjit în ulei fierbinte. În grăsimea rămasă de la prăjit se rumenește ceapa tăiată subțire, apoi se pun roșiile tăiate felii sau bulionul de roșii și zahărul. Se strecoară sosul obținut, adăugând foaia de dafin, oțetul, felii de lămâie și piper boabe. Se toarnă peste bucățile de pește. Se adaugă puțină apă călduță și se lasă să fiarbă până când sosul scade cât trebuie. Se potrivește de sare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu