luni, 23 februarie 2015
Iahnie de cartofi
Ingrediente:
- 800 g cartofi;
- 1 lingură ulei sau grăsime;
- 1 ceapă;
- 1 linguriță boia;
- sare;
- frunze de pătrunjel verde;
- câteva măsline (opțional).
Mod de preparare:
Se curăță cartofii de coajă. Se spală întregi. Se taie sferturi în lung. Se sărează și se lasă să se scurgă bine. Se pun într-o cratiță împreună cu ceapa tăiată sferturi și uleiul sau grăsimea, se acoperă cu capac și se lasă ca ceapa să se înmoaie și să se îngălbenească ușor. Se pune boiaua, se toarnă apă caldă ca să acopere cartofii, se potrivesc de sare și se lasă să fiarbă acoperit la un foc potrivit, până când cartofii sunt gata. Se presară frunze de pătrunjel tocate mărunt. Se trag deoparte cu zeamă mai multă pentru că sosul este înghițit foarte repede de cartofi.
Se servesc calzi, cu murături sau varză acră. Se pot adăuga opțional câteva măsline, pentru gust.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu