vineri, 20 februarie 2015
Mămăligă fiartă
Ingrediente:
- 500 g mălai;
- 2 litri apă;
- sare.
Mod de preparare:
Se pune la fiert apă cu sare. Când apa începe să fiarbă se presară puțin mălai. După câteva minute se toarnă mălai mai mult,ca o grămăjoară în mijlocul vasului și se lasă să fiarbă bine. Se amestecă învârtind și apăsând mereu cu făcălețul pe pereții vasului ca să nu rămână cocoloașe. Dacă mămăliga este prea subțire, se mai presară puțin mălai, amestecând bine cu făcălețul. Se strânge mămăliga de jur împrejur cu o lingură udă, ținând vasul mereu la foc pentru ca mămăliga să fiarbă îndeajuns. Când făcălețul poate fi scos curat din mămăligă, aceasta este gata. Se scutură vasul de câteva ori și se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu