vineri, 20 februarie 2015

Papanași fierți



  Ingrediente:
  - 250 g brânză de vaci;
  - 1 ou;
  - 1 felie pâine albă uscată;
  - 1 cană lapte dulce;
  - 2 linguri făină;
  - 100 g unt;
  - 1 lingură pesmet;
  - sare;
  - smântână (opțional).

  Mod de preparare:
  Se amestecă într-un castron brânza de vaci cu oul și cu puțină sare. Se adaugă pâinea uscată înmuiată în lapte, se pune făina puțin câte puțin și se amestecă continuu până când se obține o compoziție uniformă și consistentă ca un aluat.
  Se formează cu mâna dată prin făină mici găluști din acest aluat, se rotunjesc și se turtesc ușor, apăsând cu degetul la mijloc și se pun la fiert la foc iute în apă clocotită cu sare. Când papanașii se ridică deasupra, se trage vasul deoparte, și se mai lasă câteva minute în apa fierbinte. Se scot cu o lingură cu găuri, se scurg bine, se opăresc cu unt fierbinte și se presară deasupra pesmet prăjit în unt.
  Se servesc fierbinți, cu sau fără smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu