joi, 26 februarie 2015
Perișoare cu smântână
Ingrediente:
- 750 g carne tocată;
- 1 felie pâine albă rece;
- 1 ou;
- sare;
- piper;
- verdeață;
- 2 linguri făină;
- 2 linguri ulei sau grăsime;
- 2 căni sos de smântână.
Mod de preparare:
Se amestecă carnea tocată cu pâine înmuiată. Se adaugă ou, sare, piper, verdeață. În ziua respectivă se formează perișoare, se dau prin făină și se prăjesc repede în ulei sau grăsime fierbinte. Se scot, se așează într-o cratiță și se toarnă deasupra sos de smântână (Sos de smântână) lăsând să dea în câteva clocote, descoperit. Se adaugă puțină apă și se mai lasă să fiarbă, mișcând cratița din când în când, pentru ca să nu se lipească. Se presară puțină verdeață.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu