joi, 5 februarie 2015

Salată de icre de crap

  Ingrediente:
  - 100 g icre de crap;
  - o felie de pâine albă uscată;
  - 250 g ulei;
  - zeamă de lămâie sau sare de lămâie;
  - 1 ceapă mică;
  - câteva măsline;
  - sare.

  Mod de preparare:
  Se curăță icrele de pielițe. Se spală într-o strecurătoare deasă, pentru a nu se risipi, și se sărează.
  Se pun într-o farfurie de tablă, pe o oală cu apă fierbinte ca să se înroșească, amestecându-le din când în când.
  Se pun apoi într-un castron, se adaugă pâinea înmuiată în apă și bine stoarsă, se amestecă și se freacă într-un singur sens, picurând zeamă de lămâie și uleiul puțin câte puțin, frecând mereu, pentru ca icrele să nu se taie.
  Când au crescut suficient și încep să se albească și să se întărească, se poate adăuga opțional puțină ceapă tocată foarte mărunt.
  Se așează pe o farfurie lungă și se înconjoară cu jumătăți de măsline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu