joi, 5 februarie 2015

Salată de icre de știucă

  Ingrediente:
  - 100 g icre ștică;
  - 250 g ulei;
  - zeamă de lămâie;
  - câteva măsline;
  - sare;
  - frunze de salată verde.

  Mod de preparare:
  Se curăță icrele de pielițe și se spală într-o strecurătoare deasă ca să nu se piardă. Se sărează, se pun într-o pânză rară și se lasă să se scurgă bine de apă.
  Se pot prepara și nespălate,dar bine curățite de pielițe.
  Se reține de o parte aproximativ un sfert din cantitatea de icre; restul se bate cu furculița cu zeama de lămâie turnând câte puțin ulei și frecând într-un singur sens, până când icrele se leagă ca o pastă.
  Când sunt gata se adaugă și icrele reținute dinainte,care fiind întregi dau un aspect frumos.
  Se așează pe o farfurie lungă și se înconjoară cu jumătăți de măsline și cu frunze de salată verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu