Ingrediente:
- 100 g icre ștică;
- 250 g ulei;
- zeamă de lămâie;
- câteva măsline;
- sare;
- frunze de salată verde.
Mod de preparare:
Se curăță icrele de pielițe și se spală într-o strecurătoare deasă ca să nu se piardă. Se sărează, se pun într-o pânză rară și se lasă să se scurgă bine de apă.
Se pot prepara și nespălate,dar bine curățite de pielițe.
Se reține de o parte aproximativ un sfert din cantitatea de icre; restul se bate cu furculița cu zeama de lămâie turnând câte puțin ulei și frecând într-un singur sens, până când icrele se leagă ca o pastă.
Când sunt gata se adaugă și icrele reținute dinainte,care fiind întregi dau un aspect frumos.
Se așează pe o farfurie lungă și se înconjoară cu jumătăți de măsline și cu frunze de salată verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu