joi, 5 februarie 2015

Salată de icre de tarama

  Ingrediente:
  - 100 g icre tarama;
  - 250 g ulei;
  - lămâie sau sare de lămâie;
  - câteva măsline;
  - 1 felie de pâine albă uscată;
  - 1 ceapă mică.

  Mod de preparare:
  Se curăță icrele de pieliță și se freacă cu furculița într-un castron până când se desfac uniform. Se toarnă câte puțin ulei și se freacă mereu, într-un singur sens. Se adaugă felia de pâine înmuiată și stoarsă bine, și se freacă în continuare, turnând treptat și zeama de lămâie sau sarea de lămâie. Se amestecă în continuare până când se face ca o pasta moale. Se poate adăuga, opțional, ceapă tocată foarte mărunt. Se așează pe o farfurie întinsă, iar deasupra se pun câteva jumătăți de măsline și felii de lămâie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu