joi, 5 februarie 2015

Salată de scrumbii

  Ingrediente:
  - 1 scrumbie sărată;
  - 1 ceapă;
  - câteva măsline;
  - 50 g ulei;
  - zeamă de lămâie sau sare de lămâie;
  - 1 cartof;
  - 1 ou;
  - frunze de pătrunjel verde.

  Mod de preparare:
  Se scot intestinele scrumbiei. Se spală bine și se pune la desărat, timp de 5-6 ore, în apă călduță cu câteva felii de cartof crud, care trage sarea din scrumbie.
  Se taie în bucăți potrivite de-a curmezișul. Se taie ceapa în felii foarte subțiri, se așează în jurul bucăților de scrumbie, se toarnă uleiul și puțină zeamă de lămâie sau sare de lămâie dizolvată în apă. Se adaugă măsline fără sâmburi și câteva felii de ou fiert. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu