vineri, 6 februarie 2015

Sos de hrean



  Ingrediente:
  - 1 lingură ulei sau grăsime;
  - 1 lingură făină;
  - 1 cană zeamă de carne sau zarzavat;
  - 1 cană smântână;
  - 1 rădăcină hrean;
  - 1 linguriță oțet;
  - 1 bucată cub zahăr;
  - sare.

  Mod de preparare:
  Se prepară un sos alb din făină rumenită - fără ulei sau grăsime - care se stinge cu zeamă de carne ori de zarzavat sau, în lipsă, cu apă călduță. Se adaugă grăsime sau ulei și hreanul ras și se lasă să mai fiarbă până când se obține un sos potrivit de gros. Către sfârșit se toarnă smântâna. După ce a dat două, trei clocote, se pun oțetul, zahărul și sarea.
  Se servește la rasol de carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu