joi, 26 februarie 2015

Sufleu de creier



  Ingrediente:
  - 1 creier;
  - 1 pahar de lapte;
  - 3 linguri unt;
  - 3 ouă;
  - sare;
  - 2 linguri făină;
  - 1 lingură oțet;
  - 25 g unt;
  1 lingură pesmet.

  Mod de preparare:
  Se fierbe creierul în apă clocotită cu sare și puțin oțet. Se scoate deoparte să se răcească. Se presară făină în lapte clocotit împreună cu unt și se amestecă bine. Se trage deoparte. Când s-a răcit se adaugă gălbenușurile și creierul fărâmițat. Se dă un praf de sare și se toarnă albușurile bătute spumă. Se pune compoziția într-o tavă unsă cu unt și presărată cu pesmet. Se dă la cuptor să se coacă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu