marți, 24 februarie 2015
Supă de roșii
Ingrediente:
- 1 litru suc de roșii;
- 1 linguriță zahăr;
- sare;
- 1 lingură ulei sau untură;
- 1 ou;
- 200 g griș.
Mod de preparare:
Se pune sucul de roșii cu zahărul la fiert. Se freacă uleiul sau untura într-un singur sens cu puțină sare până când se albește și se face ca o cremă, se adaugă oul bătut și se amestecă bine. Se presară câte puțin griș, amestecând mereu până când se obține un aluat moale. Se ia repede cu lingurița din acest aluat, se pune în sucul de roșii care fierbe încet și în care s-a mai adăugat puțină apă caldă și se lasă să se dea câteva clocote, până când găluștele cresc și se fac pufoase.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu