vineri, 27 februarie 2015

Budincă colorată



  Ingrediente:
  - jumătate litru lapte;
  - 3 linguri zahăr;
  - 50 g unt;
  - 100 g griș;
  - 3 ouă;
  - dulceață de trandafiri sau de vișine;
  - cacao;
  - sos caramel.

  Mod de preparare:
  Se fierbe laptele cu zahărul, untul și grișul. Se amestecă și se lasă să se răcorească. Se adaugă gălbenușurile, apoi albușurile spumă, amestecând bine.
  Se împarte compoziția în trei părți. Prima parte se colorează cu puțin sirop de dulceață de trandafiri sau de vișine și se pune într-o formă subțire, îngustă și înaltă. A doua parte se pune peste prima fără a o colora. A treia parte se amestecă cu puțină cacao și se pune deasupra. Se dă la cuptor.
  Se servește cu sos caramel (Sos de caramel).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu