joi, 26 februarie 2015

Șalău pane



  Ingrediente:
  - 1 kg șalău;
  - 3 linguri ulei;
  - 2 ouă;
  - pesmet;
  - sare;
  - piper.

  Mod de preparare:
  Peștele curățat se sărează și se lasă câteva minute cu sarea pe el. Se dă prin ou și pesmet și se prăjește în ulei încins într-un vas adânc, ca uleiul să poată cuprinde peștele peste tot. Se scoate și se scurge bine de grăsime.
  Când peștele este mai mare, se despică de-a lungul șirei spinării, se elimină oasele și se trage pielea de la cap spre coadă. Se spală bucățile de carne, se sărează, dacă sunt prea groase se despică în două în lung, se dau prin ou și pesmet și se prăjesc în ulei fierbinte.
  Se servește cu lămâie tăiată sferturi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu