joi, 26 februarie 2015

Plachie de crap



  Ingrediente:
  - 1 kg crap;
  - 8 cepe;
  - 1 pahar ulei;
  - 3 roșii;
  - 1 păhărel vin;
  - piper;
  - sare.

  Mod de preparare:
  Peștele curățat se spală și se crestează de-a curmezișul în 4-5 locuri. Se sărează și se lasă câteva minute cu sarea pe el. Se zvântă bine de apă, se unge cu ulei pe dinafară și pe dinăuntru.
  Separat, se călește înăbușit ceapa tăiată felii subțiri în ulei fierbinte până când se înmoaie și aproape se topește. Se adaugă roșiile tăiate felii sau bulionul de roșii. Se dă cu sare și piper. Se așează peștele deasupra, se adaugă puțină apă și se dă la cuptor să se frigă. Când peștele aproape s-a fript, se stropește cu vin și se mai lasă câteva minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu