vineri, 27 februarie 2015
Cremă de zahăr ars
Ingrediente:
- jumătate de litru lapte;
- 4 ouă;
- 4 linguri zahăr;
- jumătate linguriță făină albă;
- jumătate baton vanilie;
- 2 linguri zahăr.
Mod de preparare:
Se rumenește zahărul într-o cratiță cu pereții înalți și subțiri, răsucind, ca să se îmbrace peste tot cu caramel. Între timp se fierbe laptele cu zahărul și cu vanilia tăiată mărunt. Se răcește. Se amestecă cu gălbenușurile, făina și albușurile bătute spumă. Se toarnă în cratița cu caramel. Se pune cratița cu cremă în altă cratiță mai largă cu apă clocotită și se coace la cuptor până se încheagă. Se lasă să se răcească și apoi se răstoarnă pe farfurie cu sosul de caramel.
Se ține la rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu