sâmbătă, 28 februarie 2015

Lapte de pasăre



  Ingrediente:
  - 6 ouă;
  - 150 g zahăr;
  - 1 litru lapte;
  - zahăr pudră;
  - vanilie;
  - sare.

  Mod de preparare:
  Se pune laptele la fiert cu vanilia. Se bat albușurile spumă. Se adaugă puțin zahăr pudră și foarte puțină sare. Spuma de albuș se pune cu lingura în laptele care fierbe încet și în care s-a pus zahăr după gust. După 2-3 minute se scot bolurile de albușuri cu lingura de spumat. Se așează încet într-un vas de servit.
  Separat se amestecă gălbenușurile cu zahăr, se toarnă în laptele călduț, pe colțul aragazului și se amestecă cu atenție ca oul să nu se taie. Se toarnă încet în farfurie printre bolurile de albușuri.
  Se ține la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu