joi, 26 februarie 2015

Pește în sos picant



  Ingrediente:
  - 1 kg pește;
  - 1 rădăcină pătrunjel;
  - 1 țelină;
  - 1 lingură ulei;
  - 1 lingură făină;
  - 1 ceapă;
  - 1 pahar vin;
  - 1 foaie dafin;
  - 1 linguriță oțet;
  - sare;
  - piper.

  Mod de preparare:
  Se fierb în apă clocotită cu sare și pătrunjelul și țelina. Se dau prin sită și se obține astfel un pireu. Separat se face un sos din făină diluat cu apă, ulei și ceapă tocată foarte mărunt. Se amestecă cu pireul de legume. Se adaugă vin, piper, oțet și foaia de dafin. Se subțiază cu puțină apă călduță. Se pun bucățile de pește și se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu