joi, 26 februarie 2015

Chifteluțe de pește în sos de roșii



  Ingrediente:
  - 1,5 kg știucă;
  - 1 ceapă;
  - 2 ouă;
  - sare;
  - piper;
  - pătrunjel verde;
  - pesmet;
  - 3 linguri ulei sau grăsime;
  - 500 g suc de roșii;
  - 2 cuburi zahăr.

  Mod de preparare:
  Se scoate pielea peștelui. Se alege carnea de pe oase. Se dă prin mașina de tocat împreună cu ceapa. Se amestecă tocătura cu gălbenușurile, sare, piper, frunze de pătrunjel tocate mărunt și albușurile bătute spumă. Se formează chifteluțe. Se prăjesc în ulei fierbinte. Se dau prin pesmet. Se așează într-o cratiță cu suc de roșii și se lasă să fiarbă câteva clocote. Se adaugă zahărul.
  Se pot servi și reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu