marți, 24 februarie 2015
Mâncare de fasole grasă
Ingrediente:
- 1,5 kg fasole verde fideluță;
- 3 linguri ulei sau grăsime;
- 1 lingură făină;
- 2 căni lapte;
- 1 ceapă;
- 4-5 roșii;
- sare;
- frunze de pătrunjel verde;
- smântână.
Mod de preparare:
Se călește ușor în ulei sau grăsime fierbinte fasolea curățată sau conservă, împreună cu ceapa întreagă.
Separat se face un sos din făină amestecată cu lapte și se toarnă peste fasole, cu care se amestecă bine. Se adaugă roșiile tăiate felii, se potrivește de sare și se lasă să dea în câteva clocote. Se adaugă apă călduță cât trebuie ca fasolea să fie acoperită și se lasă să mai fiarbă în continuare până când fasolea este bine fiartă. Se presară frunze de pătrunjel tocate mărunt.
Se servește cu smântână.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu