marți, 24 februarie 2015
Mazăre cu frigănele
Ingrediente:
- 1,5 kg mazăre;
- 2 linguri ulei sau grăsime;
- 1 linguriță și jumătate de făină;
- 1 cană lapte;
- 2 linguri zahăr;
- sare;
- frunze de mărar verde;
- frigănele.
Mod de preparare:
Se călește mazărea în ulei sau grăsime fierbinte curățată sau conservă până când boabele încep să se încrețească puțin. Se trage deoparte.
Separat se arde zahărul peste care se adaugă făina amestecată cu laptele și se amestecă mereu ca să nu se facă cocoloașe. Sosul obținut se toarnă peste mazăre, se presară frunze de mărar tocate mărunt și se lasă să dea în câteva clocote. Se mai adaugă apă călduță și se lasă să fiarbă în continuare până când scade cât trebuie. Se potrivește de sare.
Se servește cu frigănele (Frigănele de pâine).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu