luni, 23 februarie 2015
Ciulama de ciuperci
Ingrediente:
- 700 g ciuperci fierte;
- 2 linguri ulei sau grăsime;
- 2 linguri făină albă;
- 1 ceapă;
- 1 rădăcină pătrunjel;
- sare.
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile de pielițe. Se spală în 2-3 ape, se scurg bine și se fierb în apă clocotită cu sare, împreună cu ceapa și pătrunjelul. În ziua respectivă se înfierbântă într-o cratiță ulei sau grăsime și se pune câte puțină făină, amestecând continuu ca să nu se facă cocoloașe. Când făina începe să-și schimbe culoarea devenind gălbuie, se stinge cu puțină zeamă de ciuperci și se lasă pe foc amestecând mereu până când începe să se îngroașe. Se adaugă ciupercile tăiate felii subțiri, se toarnă și restul de zeamă, se potrivește de sare și se mai lasă să fiarbă amestecând mereu până când ciulamaua devine suficient de groasă.
Se servește fierbinte cu mămăliguță caldă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu