marți, 24 februarie 2015

Dovlecei umpluți cu orez



  Ingrediente:
  - 6 dovlecei;
  - 125 g orez;
  - 2 linguri ulei sau grăsime;
  - sare;
  - piper;
  - frunze de mărar și pătrunjel verde;
  - smântână.

  Mod de preparare:
  Se răzuie dovleceii de coajă, se spală și se taie în două de-a curmezișul. Se scobesc cu un cuțit subțire. Se scoate miezul, lăsând la un capăt un fund de circa 2 cm grosime. Separat se călește orezul în ulei sau grăsime fierbinte. Se adaugă miezul de la dovlecei și frunze de mărar verde tocate mărunt. Se trage deoparte și se umplu dovleceii cu această compoziție. Se așează dovleceii într-o cratiță. Se presară cu frunze de pătrunjel tocate mărunt. Se pune sare și piper și se acoperă cu apă călduță, apoi se lasă să fiarbă până când scad cât trebuie. Se dau la cuptor pentru câteva minute pentru a se rumeni frumos.
  Se servesc cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu