marți, 24 februarie 2015
Mâncare de conopidă
Ingrediente:
- 1 conopidă;
- 3 linguri ulei sau grăsime;
- 1 linguriță făină;
- 2 lingurițe zahăr;
- sare;
- frunze de pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Se desface conopida în buchețele, se spală și se lasă să se scurgă bine, apoi se rumenește ușor în ulei sau grăsime fierbinte. Separat se arde zahărul și se stinge cu puțină apă călduță. Se adaugă făina amestecată cu apă. Acest sos se adaugă peste conopida rumenită, se potrivește de sare, iar când este cazul se mai toarnă apă caldă ca să acopere conopida și se lasă să fiarbă până când scade cât trebuie. Se dă la cuptor pentru câteva minute și se presară cu pătrunjel tocat mărunt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu