marți, 24 februarie 2015

Pilaf de dovlecei



  Ingrediente:
  - 7-8 dovlecei;
  - 1 ceapă;
  - 350 g orez;
  - 3 linguri ulei;
  - sare;
  - piper;
  - frunze de pătrunjel verde.

  Mod de preparare:
  Se răzuie dovleceii de coajă, se spală și se lasă să se scurgă bine. Se taie în felii rotunde de-a curmezișul. Separat se spală orezul. Se călește în ulei fierbinte împreună cu ceapa tăiată felii subțiri și se amestecă bine până când se îngălbenește ușor. Se adaugă apă călduță amestecând în continuare până când orezul începe să înflorească. Se scoate deoparte. În grăsimea rămasă se rumenesc ușor  feliile de dovlecei. Se așează într-o cratiță și se întinde un strat de orez, apoi de felii de dovlecei, terminând deasupra cu felii de dovlecei. Se adaugă sare și piper. Se adaugă apă călduță cât să acopere totul. Se dă la cuptor și se lasă până când scade și se rumenește frumos. Deasupra se presară frunze de pătrunjel tocate mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu