luni, 23 februarie 2015
Pilaf de ciuperci
Ingrediente:
- 500 g ciuperci fierte;
- 200 g orez;
- 2 linguri ulei sau grăsime;
- 1 ceapă;
- 1 rădăcină pătrunjel;
- sare.
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile de pielițe. Se spală în 2-3 ape, se scurg bine și se fierb în apă clocotită cu sare, împreună cu ceapa și pătrunjelul. În ziua respectivă se călește orezul în ulei sau grăsime, până când începe să se înmoaie și să se îngălbenească ușor. Se adaugă zeamă de ciuperci amestecând mereu ca să intre uleiul în el și să se fiarbă în același timp. Se adaugă ciupercile fierte tăiate felii subțiri și se amestecă uniform cu orezul. Se acoperă cu zeamă de ciuperci. Se potrivește de sare și se lasă să fiarbă mai departe, mișcând cratița din când în când ca să nu se prindă orezul, până când scade și se înflorește cât trebuie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu